De overgang….taboe of toch niet?

Er heerst nog steeds in de 21e eeuw een taboe op “de vrouw in de overgang”. Alles is zo’n beetje bespreekbaar, maar de overgang is nog een brug te ver. En dat is jammer, als vrouw krijgen we hier allemaal mee te maken of we willen of niet.

Zo’n 80% van de gemiddeld 1,8 miljoen vrouwen in dit land heeft last van klachten, waarvan 30% dermate dat het hun dagelijks leven behoorlijk overhoop gooit. En dan te bedenken dat de overgang in totaal wel 10 jaar kan duren! Opvliegers die te pas en te onpas de kop opsteken, slapeloze nachten door gepieker of pijn, stemmingswisselingen, toename in gewicht, angst en paniekaanvallen, gebrek aan energie. Ik noem slechts een aantal van de verschijnselen waar vrouwen mee te maken kunnen krijgen. Niet echt iets om blij van te worden.

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 34% van het ziekteverzuim van vrouwen tussen de 44 en 60 jaar gerelateerd is aan overgangsklachten. Ook daar ligt nog wel een uitdaging voor werkgevers om mee aan de slag te gaan!

Klachten worden vaak niet serieus genomen, niet door de huisarts, door de omgeving zowel privé als op het werk. Ik vraag me al geruime tijd af waarom de ene vrouw last heeft van allerlei klachten en daardoor beperkt is in haar dagelijks doen en laten en de ander er schijnbaar moeiteloos doorheen rolt. Terwijl alle vrouwen biologisch gezien hetzelfde doormaken! Vreemd toch?

Mijn bouwjaar is 1961, dus reken maar uit…En ik behoor tot de laatste categorie en ben er aardig doorheen gerold. Dit heeft o.a. te maken met leefstijl, mindset (manier van denken), omgaan met stressfactoren, grenzen aangeven (nee durven zeggen). Door mijn werk als massagetherapeut en pijnbehandelaar heb ik kennis van het menselijk lichaam en wat je zelf aan ontspanning en pijnklachten kunt doen. En ik weet hoe het brein werkt en wat voor invloed dit heeft op de kwaliteit van leven. Door mijn ervaring wil ik vrouwen in deze fase verder helpen, zodat zij deze nieuwe fase kunnen benutten om krachtiger te worden. Zodat ze weer aan het roer van hun leven komen te staan!

Ik kan je op verschillende manieren helpen.

Download drie gratis tips: Fluitend door de overgang en merk direct het verschil.
GEEF MIJ DIE TIPS

Wil je ontspanning of pijnverlichting : Boek dan een losse behandeling.
INFO OVER MASSAGES EN BEHANDELINGEN

Ben je een doe het zelver: Bestel dan de mini training Stressvrij tijdens de overgang.
INFO OVER KORTE TRAINING

Wil je hulp en begeleiding: Bestel dan het traject Word de overgang de baas.
INFO OVER TRAJECT MET BEGELEIDING

Of wil je weten hoe ik jou het beste kan helpen met jouw probleem, vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.
AANVRAAG VOOR VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *