Neural Reset Therapy

Wat is NRT® en hoe werkt het?

NRT® staat voor Neural Reset Therapy. Dit is een erkende en revolutionaire behandeltechniek uit Amerika. NRT® richt zich volledig op het snel en vooral pijnloos behandelen van klachten in het gehele lichaam. Bij NRT® worden zowel je spieren en pezen behandeld. De technieken zijn zo geavanceerd, dat pijnlijke spieren als het ware worden ‘gereset’, teruggebracht in de oorspronkelijke situatie vóórdat er pijn was!
Tijdens NRT® wordt er niet gemasseerd. Je wordt gevraagd om een bepaalde spier lichtjes aan te spannen,  vervolgens wordt er een combinatie van spierweerstand en manuele trillingen geven. Dit is niet inspannend, vermoeiend of pijnlijk.

Wat is het verschil tussen NRT® en andere behandeltechnieken?

Tijdens NRT® wordt er niet gemasseerd. Er wordt geen grote druk op spieren of gewrichten uitgeoefend en de behandeling kan zelfs over dunne kleding worden gedaan.
Er wordt geen gebruik gemaakt van naalden. Nadat de spieren gecheckt zijn kan de behandeling worden aangevuld met een massage.

Bij welke klachten werkt NRT® ?

NRT® is toepasbaar bij iedereen (o.a. Ook bij Parkinson, Fibromyalgie), van nekpijn tot pijn in de tenen. Eigenlijk te veel om op te noemen. Ook bij (te) intensieve sportbeoefening, CTS (carpaal tunnel syndroom), whiplash en andere pijnklachten na trauma kan NRT® heel goed en vooral duurzaam resultaat geven.

Hoe lang houdt het effect van een NRT® behandeling aan?

Veel factoren spelen hierbij namelijk een rol: hoe lang bestaat de klacht, waar zit de klacht, hoe is de klacht ontstaan. Bij chronische of steeds terugkerende klachten, kan de oorzaak dieper liggen dan je in eerste instantie denkt. Er zijn veel oorzaken te noemen, zoals levensstijl, manier van denken, hoe je omgaat met stress, met emoties. Dit alles heeft invloed, zowel fysiek als mentaal. Wil je meer weten over hoe dit werkt, klik dan op onderstaande link:

 

NRT® is pijnloos tijdens de behandeling. Hoe zit het dan na de behandeling?
Waarom voel je jouw spieren soms wel na een behandeling en soms niet?

  • Het normaliseren van de spanning in een spier zorgt ervoor dat de cellen zich opnieuw regenereren. Dit proces kan pijnlijk / gevoelig zijn.
  • Verhoogde lymfatische- en bloedstromen zorgen ervoor dat de aangedane weefels schoon gemaakt worden.
  • Cellen laten opgeslagen metabolisch afval los.
  • Spieren die niet (meer) gebruikt werden moeten nu ineens weer bewegen.
  • Verbeterde bewegingsvrijheid bij de gewrichten heeft als gevolg dat
    aangekoekt ‘afval’ op de gewrichten zich nu losmaak
  • Bij juiste uitvoering van NRT® wordt geen weefsel kapot gemaakt. Als er pijn is na afloop dan komt het van het helen van het lichaam!

Tarieven

60 minuten     €   85,00
90   minuten   € 110,00
120 minuten   € 145,00