Hoe gezond zijn  jouw cellen?

Sensiz - Massage & leefstijlcoaching

40+

Sensiz - Massage & Leefstijlcoaching

Sensiz

Er zijn drie manieren om jouw gezondheid te meten.

Vitamine D test: meet je vitamine D gehalte

Relax
Rebalance
Rejuvenate
Retreat

Sensiz

Balanstest: meet de gezondheid van jouw cellen

Vetzuren zijn van belang om mentaal en fysiek gezond te blijven. Met deze test worden er 11 verschillende vetzuren geanalyseerd door een onafhankelijk laboratorium in Noorwegen. Dit gebeurt door middel van een paar druppels bloed uit de vinger.  

Door deze analyse wordt er o.a. bepaald hoe de balans is tussen Omega 3 en Omega 6. Beiden zijn essentiële vetzuren, echter is er vaak sprake van disbalans tussen deze twee. Er is dan teveel Omega 6 aanwezig in het lichaam ten opzichte van Omega 3. Dit heeft te maken met ons huidig voedingspatroon.

Omega 6 zit in veel BEWERKTE voedingsmiddelen, waar we dagelijks veel van eten. Daardoor hebben we in verhouding teveel Omega 6 in ons lichaam. Omega 6 is ontstekingsbevorderend en kan verschillende klachten geven:

Hormonale klachten

Spier-en gewrichtsklachten

Vermoeidheid

Verminderde concentratie

Ontstekingen

Huidproblemen

Sensiz

Waarom heb je Omega 3 vetzuren nodig?

De werkzame bestanddelen in Omega 3 zijn de essentiële vetzuren EPA en DHA. Dit draagt bij aan een normale hart -, hersenfunctie en een normale functie van het immuunsysteem. 

Uit onze voeding kunnen we niet de nodige Omega 3 halen, daarom is het van belang om een goede Omega 3 olie te nemen met een hoge dosering EPA en DHA.

En wat doet Omega 3 voor jouw lichaam?

 

Het is een ontstekingsremmer

Verlaagt risico op hart- en vaatziekten en hersenaandoeningen

Is goed voor huid en haar

Ondersteunend bij hormonale klachten

Betere opname van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen

Betere afvoer van afvalstoffen

De uitslag van de test is na 20 dagen bekend in een uitgebreid rapport. Samen bespreken we deze uitslag, waarbij ik je, naast de aanbevolen ondersteunende supplementen kan adviseren in voeding en leefstijl. 

Wil jij weten weten hoe het met jouw gezondheid van je cellen is?

NB Als je een leefstijl traject bij mij volgt dan is deze test inclusief.

Ilona Noordam - Sensiz - Massage & Leefstijlcoaching

If you change nothing,

nothing wil change…

Relax
Rebalance
Rejuvenate
Retreat

Sensiz

Hemoglobine A1c test: meet je langetermijnbloedsuiker

Het meten van de langetermijnbloedsuiker met de Hemoglobine A1c (HbA1c)-test is een  belangrijke test die je kunt uitvoeren. De wijze waarop de test wordt gedaan is hetzelfde als de balans test, door een paar druppels bloed uit de vinger. Met deze test kun je zien in hoeverre je huidige leefstijl je gezondheid op lange termijn ondersteunt.

De test meet de gemiddelde bloedsuiker (bloedglucose) in het lichaam gedurende de laatste drie maanden. Het is essentieel om de gemiddelde bloedsuiker op een normaal niveau te houden. Een hoge bloedsuikerspiegel kan leiden tot de ontwikkeling van insuline resistentie en kan vervolgens leiden tot diabetes type 2 met allerlei aandoeningen als gevolg.

Door ons huidige eetpatroon lopen veel mensen het risico op insuline resistentie en diabetes type 2. Bij het doen van deze test weet je hoe je ervoor staat en kun je jouw leefstijl aanpassen.

De uitslag van de test is na 20 dagen bekend in een uitgebreid rapport. Samen bespreken we deze uitslag, waarbij ik je kan adviseren in voeding en leefstijl.

Wil jij weten weten hoe het met jouw gezondheid van je cellen is?

NB Als je een leefstijl traject bij mij volgt dan is deze test inclusief.

Sensiz

Massage & leefstijlcoaching

Relax
Rebalance
Rejuvenate
Retreat

Sensiz

Vitamine D test: meet je vitamine D gehalte

Behoorlijk wat Nederlanders kampen met een ernstig vitamine D-tekort: maar liefst 40 procent ! Vitamine D is belangrijk voor de opbouw en sterkte van botten en tanden. Het lichaam maakt vitamine D aan bij blootstelling aan zonlicht en is eigenlijk een hormoon. In Nederland schijnt de zon gemiddeld 5 maanden per jaar krachtig genoeg om voldoende vitamine D aan te maken in je lichaam. 

Dat er zoveel mensen last van hebben, heeft er mee te maken dat er volgens de Gezondheidsraad nogal wat mensen in een risicogroep vallen: zo lopen kinderen (tot vier jaar), zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, donkere mensen, gesluierde vrouwen, vrouwen tussen de 50 en 70 jaar en iedereen boven de 70 allemaal meer risico. Daarbij nog iedereen die te weinig zon ziet en de meeste mensen smeren zich in met zonnebrand wat de UV-B stralen blokkeert. 

Symptomen van een tekort:

Vermoeidheid en lusteloosheid

Pijn aan spieren en gewrichten, ook zonder belasting

Spiertrillingen of krampen

Botontkalking

Overgevoelig of bloedend tandvlees

Angstaanvallen

Depressieve klachten

Door het testen van vitamine D in je bloed, bepaal je of je voldoende in je lichaam hebt. Dit gaat ook weer middels een paar druppels bloed uit de vinger. De uitslag van de test is na 20 dagen bekend in een uitgebreid rapport. Samen bespreken we deze uitslag, waarbij ik je kan adviseren in voeding en supplementen.

Herken je jezelf in bovengenoemde symptomen of wil je weten of je voldoende Vitamine D in je lichaam hebt?

NB Als je een leefstijl traject bij mij volgt dan is deze test inclusief.

Wil je weten wat de beste manier is om jouw uitdagingen aan te pakken?

Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan, dan kijken we samen wat voor jou de beste oplossing is.

Sensiz - Massage & Leefstijlcoaching