Waarom bleef ik pijn houden?

Waarom verdwijnen de pijnklachten bij de één en blijven ze bij de ander aanwezig?

Deze vraag stel ik mezelf regelmatig. Ik krijg mensen op mijn tafel die voldoende hebben aan een massage of klachtengerichte behandeling. Zij komen regelmatig voor onderhoud, of omdat ze het prettig vinden om een massage/behandeling te ondergaan (en gelijk hebben ze 😉 ).

Maar wat is het toch dat er daarnaast mensen zijn waarbij de behandelingen niet of niet afdoende helpen?

Ik vroeg het me ook af toen ik 8 jaar na een fietsongeval nog steeds met pijn in mijn schouder rondliep. Mijn schouder was gebroken en ik had ontzettend veel pijn. Ik kon werkelijk niets met mijn rechterschouder en arm. Ik kon mijn niet jas aantrekken, sliep slecht en als rechtshandige voelde ik me flink beperkt.

Gelukkig na fysiotherapie en de natuurlijke genezing van mijn schouder, werden de klachten steeds minder, maar helemaal weg ging het nooit. Bijna altijd had ik wel pijn, hinder, last. Dan was het weer even weg en jawel daar was het weer….

Inmiddels had ik me er bij neergelegd.
“Ik kom hier nooit meer van af, leer er maar mee leven..”
Totdat er verandering in kwam….

Via de diverse trainingen, ben ik met mezelf aan de slag gegaan. En daar bedoel ik mee…boeken lezen en films bekijken over persoonlijke ontwikkeling, vragenlijsten invullen, mijn stressfactoren onder de loep nemen. Onderzoeken wat er zich afspeelt in mijn onbewuste, waarom denk ik wat ik denk? Waarom gedraag ik me zoals ik me gedraag? En ik kwam erachter dat ik op heel veel dingen invloed heb! Wauw, wat een openbaring! Niet makkelijk en ik ben mezelf tegengekomen (en nog steeds..).

Maar wat is het moraal van dit verhaal? Ik heb geen pijn, last, hinder meer van mijn schouder!

Door de factoren aan te pakken die mijn pijn in stand hielden, is mijn zenuwstelsel gekalmeerd en geeft het geen onnodige pijnsignalen meer af.

Ik hoor je denken….werkt dat dan zo simpel? Ja, eigenlijk wel.
Met jezelf geconfronteerd te worden is niet altijd even makkelijk, of liever het is best wel moeilijk :-). Wil dit nu zeggen dat ik nooit meer pijn heb? Natuurlijk wel, dat zou onmenselijk zijn toch? Pijn is een waarschuwing dat er wat aan de hand is. En of dit nu weefselschade of andere factoren zijn, dat is aan mij om dat te onderzoeken.

Als ervaringsdeskundige kan ik je helpen om op zoek te gaan naar jouw factoren.
Factoren die je pijn in stand houden en je belemmeren in je dagelijks leven.

Hoe zou het voor je zijn als je in alle vrijheid de dingen kunt doen waar je blij van wordt?

Bel, mail of app me voor een vrijblijvend adviesgesprek, dan kijken we samen of ik je kan helpen. Wil je alvast weten wat ik je kan bieden?

Kijk dan eens op http://www.sensiz.nl/online-mind-body-reset

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *