Over mij

Ilona Noordam - Sensiz - Massage & Leefstijlcoaching

40+

Sensiz - Massage & Leefstijlcoaching

Sensiz

Wie is het gezicht achter Sensiz?

Mijn naam is Ilona Noordam. Ik heb een groot deel van mijn werkende leven in allerlei functies mijn brood verdiend.

Nadat ik in 2011 een opleiding tot sportmasseur had afgerond, besloot ik 2013 voor mezelf te gaan beginnen. Toen nog naast mijn vaste baan. Een aantal jaar en veel massagecursussen later heb ik in 2016 mijn vaste baan vaarwel gezegd en ben als ondernemer verder gegaan. 

Spannend? Best wel, te bedenken dat ik toen de 50 al was gepasseerd en kostwinner ben. Vanaf het moment dat ik volledig ging voor Sensiz ben ik me steeds meer gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. In de jaren die volgde heb ik mijn NLP Practitioner en Master Practitioner afgerond en leerde zo steeds meer over automatismen, gewoontes en de invloed van je denken op je gedrag. Best confronterend moet ik zeggen 😉 

De tijd die daarop volgde heb ik cliënten begeleid met chronische pijnklachten. Niet alleen behandelen/masseren maar ook helpen om bewust te worden van de oorzaak van hun klachten en wat ze er zelf aan konden doen. Hierbij kwam mijn NLP opleiding mooi van pas. Ik merkte dat ik het coachen steeds leuker ging vinden 🙂

 

Relax
Rebalance
Rejuvenate
Retreat

Sensiz

Het begin van…

Dit was het begin van mijn huidige passie, het begeleiden van 45+ vrouwen met een gezonde leefstijl, zodat ze makkelijk(er) door de overgang gaan. Toen ik die leeftijd had, was er van alles “mis”. En ik had geen idee waar dit vandaan kwam. Stemmingswisselingen, vermoeidheid, kilootjes die er niet zo makkelijk meer vanaf gingen. Kortom, ik zat niet lekker in mijn vel.

Inmiddels weet ik dat je rond je 45e verschijnselen kunt krijgen van de overgang. De geslachtshormonen gaan langzamerhand met pensioen, wat van invloed is op je totale hormoonhuishouding. Doordat alles overhoop wordt gegooid gebeurt er fysiek en mentaal veel.

In gesprekken met vrouwen viel het me op dat leefstijl een grote rol speelt in het wel of niet hebben van klachten. De vrouwen die geen tot nauwelijks klachten ervaren hebben over het algemeen een gezondere leefstijl dan de vrouwen met een scala aan klachten.

Het werd voor mij steeds duidelijker. Hier wil en kan ik wat mee!

Ik heb inmiddels de opleiding leefstijlcoach afgerond, zodat ik deze vrouwen goed kan begeleiden. Daarnaast blijf ik nog masseren en mensen helpen met aanhoudende pijnklachten, want daar word ik ook nog blij van :-). En het is een goede combinatie met leefstijlcoaching!

Ilona Noordam - Sensiz - Massage & Leefstijlcoaching
Sensiz - Massage & Leefstijlcoaching

Faith is taking the first step…

even when you don’t see the whole staircase

Sensiz - Massage & Leefstijlcoaching

Sensiz

Ben jij een vrouw van 40 jaar of ouder en wil je aan een betere leefstijl werken?

Of dat nou voeding, beweging, slaap, ontspanning of zingeving is? Of een combinatie? Neem dan contact op voor een kennismaking!

Wil je weten wat de beste manier is om jouw uitdagingen aan te pakken?

Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan, dan kijken we samen wat voor jou de beste oplossing is.

Sensiz - Massage & Leefstijlcoaching